Asociace křesťanských učitelů
Projekt pedagogických dovedností učitelů

Projekt pedagogických dovedností učitelů vzniká z hluboké potřeby doplnit formální vzdělávání učitelů na pedagogických fakultách dovednostmi, které budou spojovat praxi a teorii a tak umožní snadněji začínajícím učitelům získat pedagogické dovednosti. Vize projektu vznikla v roce 2011 na Evangelickém teologickém semináři, kde na katedře psychologie a pastoračních dovedností vyučovala Mgr. Dana Staňková svoje semináře dovedností pro budoucí pastorační pracovníky. Vytvoří seznam praktických dovedností pro učitele je také určitým zaměřeném všech dlouhodobých výcviků například Montessori. Jde o projekt, který nám velké akademické ambice, ale více má za cíl moci začínajícím učitelům, aby se neztratili a nepřestali učit. Při každém začátku se ukáže, že spojení praxe a teorie je náročné a je dlouhé cesta i pro nadaného učitele, na které objevuje svoje dovednosti. Tento projekt si klade za cíl tuto cestu zkrátit a pomoci.
Projekt umožňuje studentům pedagogické fakulty a začínající učitele  dlouhodobé náslechy a pozorování v oblasti školního wellbeingu ve vybraných školách, kde je daří vytvořit dobrou atmosféru a dobré vztahy mezi žáky a studenty a nabízí účastníkům kurzů zvážit dovednosti jednotlivých učitelů na školách a tím se rozhodnout pro řešení jejich budoucích pedagogických situací.
V současné době se pro školní rok mohou zájemci o projekt přihlašovat - projekt je realizován v Praze.

Účastník kurzu - stráví 7 dní ve vybrané škole.

Asociace křesťanských učitelů